Legális lett a jailbreak és az unlock amerikában!

Az Electronic Frontier Foundation elérte azt, hogy a Digitális Millenium Szerzői Jogi Törvény ne vonatkozzon a jailbreak-re és a függetlenítésre.
Az Apple azzal “tiltotta” meg a jailbreak használatát a felhasználók számára (elveszi a garanciát), az előbbi Törvényre alapozva kimondta, hogy ez illegálisnak minősül.
Sok felhasználó azért jailbreakelte telefonját, hogy más szolgáltatóval is használni tudja azt, míg a többiek csak az App Store -ból kizárt programokat szerették volna használni, sokan viszont tartottak a jailbreaktől, mert féltek, hogy elveszítik garanciájukat. Az EFF három beadványát fogadták el, és a Szerzői Jogi Iroda kimondta, hogy az Apple állítása helytelen, a garanciát erre alapozva nem veheti el. Tehát az unlock és a jailbreak legális. Az Apple viszont nagy valószínűséggel valami drasztikusat fog lépni.
Ez a szabályzás viszont az USA-ban érvényes, az EU-ban még nem hagyták jóvá a törvénymódosítást: még elvehetik a garanciát!!

A harmadik beadvány a “remix-maker”-eknek jó hír, mert jóváhagyták, hogy az eredeti, megvásárolt DVD-ken feltörjék a másolásvédelmet, azzal a céllal, hogy remixet csináljanak, és azt valamilyen videómegosztó oldalra (pl.: YouTube) feltöltsék. Az oldal üzemeltetői azonban letörölhetik azt, ha a DVD szerzője erre felkéri őket.

Hozzászólás