Élet jailbreak nélkül… part1

sziasztok!

Oldalunk foglalkozik jailbrekel,jailbreakeléssel,cydiával stb

de most egy olyan cikket szeretnék publikálni ami ennek az ellentetjét a “legális” iphone használatot mutatja be!

Elösször egy kis személyeskedés:

Sokat gondolkoztam rajta hogy leszedem a törést a telefonomról mert kiváncsi vagyok hogy milyen az iphone úgy ahogy Steve Jobs és barátai megálmodták.

-még nem jutottam el odáig hogy leszedjem a törést de átgondoltam hogy miket raknék fel rá úgy hogy költséghatékony legyek.

Akkor bele is kezdek:

A cydia rentgetek kaput nyit meg elöttünk ( témák,egyéb funkciók előhozása,open ssh,) és még sorolhatnám

De ha ezekre nincs szükségünk mert teszem azt csak használni akarjuk a telefonunkat hatékonyan biztonságosan és gyorsan és nem akarunk benne turkálni kisérletezni akkor lehet élni cydia nélkül is.

Hogy hogyan?

Az App storeban rentgetek fizetős és nem fizetős programot találunk

mivel irtam hogy költség hatékonyságra törekszem ( free ) ezért csak az olyan appokat fogom felsorolni amik ingyenesek és megbízhatók és jók.

Dropbox:

File-ok telefonra való juttatása és megnyitása:

Erre találták ki a Dropbox nevü programot.

Az oldalon már volt róla cikk ezért nem is részletezném tulajdonképpen nagy vonalakban annyi hogy a számitógépünkre ( akár többre is ) telepitünk egy keret programot és az iphone ra is.

Ha bármit ( doksit,képet,zenét,videót ) rá akarunk rakni csak megnyitjuk ezt a programot a gépen ( ami egyébként egy mappa ) és ráhúzzuk ő feltölti egy internetes szerverre ahonann az iphoneban lévő program segítségével lehúzhatjuk az adatokat. a program képes őket megnyitni és a szöveget át is másolhatjuk egy szöveg szereksztőbe pl a Notes ba ( beépitett ) vagy a következő programba:

GoodReader lite:

A Goodreder lite egy ingyenes verziója a Goodreadernek ( mindkettő megtalálható az appstoreban ) A programmal képesen vagyunk doc. fileokat szerekszteni nézegetni nagyon igényesen megvan csinálva csak ajánlani tudom.

YouNote lite:

Ez egy jegyzet program a fizetős testvérétől csak annyiban különbözik hogy nem tud push-t.De ez szerintem nem olyan nagy probléma kiváloan készithetünk vele szöveges,hang,kép,webes feljegyzéseket minden feljegyzésünk nél használja a beépitett gps vevőt és geotagg olja azt amit irtunk .

TV24

Biztosan sokan ismeritek és használjátok ezt az app-ot nem irok rola semmit mindenki tudja mire való: műsorújság jól kidolgozott és FREE

Downloads lite:

A Safariban sajnos nem tudunk letölteni file-okat csak ha cydiábol egy plugint telepitünk de most mivel nincs cydia máshogy kell megoldanunk.Erre hivatott a Downloads nevü app store os program.

Tulajdonképpen egy böngésző amivel letudunk tölteni ( Safari alapokon nyugszik ) a lite verziója is tökéletes megtudjuk vele nyitni a kívánt filet tudjuk küldeni stb.

Most felsorolni fogom az app-okat mert nincs roluk mit irni tudják amit tudnak ingyenesek jók használhatóak:

Facebook,FN.hu,Echofon/twitterific-twitter kliensek,Wapedia-magyar wikipedia,MobileRSS-nagyonjó ingyenes RSS olvasó,Duna mobile-Duna tv online a telefonunkra,MoneyBook,Olcsóbbat,Moziműsor,Midmegette-nagyon jó recept könyv,Speedtest,Skype,ebuddy,Opera mini,Live Score,F1 2010,Adobe ideas- erről külön cikket fogunk publikálni.,photoshop

Tehát ezekkel a programokkal tulajdonképpen mindenre képes a telefonunk

msn,böngészés,képszereksztés,rajzolás,sportesemény követés,skypolás egyszóval minden.

És ezt mind ingyen!

ha valaki kiakarja próbálni milyen a cydia nélküli élet ne habozzon!

köszönöm a figyelmet ha kérdés,észrevétel van kommentárok formájában jelezzétek!

üdv Admin

3 hozzászólás a következőhöz: “Élet jailbreak nélkül… part1

  1. 3 app miatt jbzek: call counter, sms counter és a lényeg: sbsettings…
    Ha ezek lennének storeban, akkor én még a 10€/db összeget is kifizetném értük úgy, hogy nem jbeznék.

  2. Szia!
    Természetesen van olyan ember aki csak ezért teszi amiért te is.
    Am a call counter-re már nem lesz szükséged a 4.0 után mert beépített lesz!:) és valszeg az smst is számlálni fogja!:)
    sbsetings meg egy nagyon jó program de 3g-re nem érdemes felrakni ( lassul tőle fogy a mem stb )

Hozzászólás